Nové úlovky #2

14. 6. 2021

Mám tu další úlovkové novinky z mé herní planety, tentokrát je to od každého hlavního výrobce něco, což se mi zas tak často nestává 🙂

Gameboy Advance SP - Mario vs. Donkey Kong

Již delší dobu mám slabost pro Gameboye, a to především verze Advance SP. Jsou jednoduché na módování a umí přehrávat všechny hry. Co však v mé sbírce chybělo, byla nějaká pěkná limitovaná edice této sklápěcí konzole. Na ebay se aktuálně prodávají za velké peníze, proto jsem spíš tuhle příležitost nechával náhodě. A ta přišla zrovna minulý týden, kdy se ve fb skupině XXX objevil příspěvek s prodejem limitované edice této verze Gameboye, a navíc v takřka dokonalém stavu. Prodejce začínal se sbíráním Lega, a tak sháněl peníze na nové sety skrze prodej své sbírky konzolí. Ozvalo se mu vícero lidí, nicméně jsem si všiml jedné podstatné věci, na kterou slyší většina prodejců, a to, že jsem ze stejného města a rád se domluvím na osobním předání. Prodejce mi sám řekl, že mi dal přednost právě kvůli tomu, že mohu osobně přijet a Gameboy si vyzkoušet. Domluvili jsme se tedy na předání, které proběhlo v pořádku. Gameboy je až na pár menších vlasových škrábanečků v dokonalém a zachovalém stavu. Tato edice vyšla pouze v Evropě a její dvoubarevný kryt je jednou z mála dvoubarevných variant modelu SP.

Xbox Crystal edition

Nejsem velký fanda Xboxu, ale když se mi na marketplacu objevil inzerát s původním Xboxem v limitované Crystal edici za pár stovek, nemohl jsem odolat. Důvodem, proč jsem ho získal i přes to, že byl inzerát již delší dobu zvěřejněný, bylo špatné zařazení inzerátu. Podle facebooku se jednalo o pronájem bytu, ne o prodej položky, a proto se mohl méně zobrazovat ostatním sběratelům. Konzole je naprosto funkční, ale hrozně špinavá, proto ji čeká kompletní čištění. Vše budu dokumentovat a následně se o čištění chystám napsat článek.

Nintendo New 2DS XL Pikachu edition

Konečně jsem se po delší době rozhodl investovat peníze a pořídit si kompletní konzoli New 2DS XL, a to v limitované verzi. Považuji to trochu za malé vítězství, páč jsem se o koupi konzole snažil měsíc a půl, jelikož mi prodejce nereagoval na zprávy. Nakonec se to domluvilo skrze známého a předání proběhlo úspěšně. Cena konzole byla 3 500 a prodejce jsem sehnal na marketplacu.

Atari 2600 clon

Nedávno jsem na Facebooku narazil na starý clon herní konzole Atari 2600. Nejsem velký fanda nelicencovaných produktů, protože jsou u nás velmi běžné a nemají velkou sběratelskou hodnotu (většinou spíš tu nostalgickou). Tenhle clon mě však příjemně překvapil svým provedením a také funkčností. Můžete se tedy těšit na článek k další unikátní konzoli.

Nové trafa k Master System a Mega Drive 2

Nedávno k nám do skupiny na FB přidal člen herní set Mega Drive 2. K němu měl navíc i originální NIKDY NEPOUŽITÁ trafa. To jsem si nemohl nechat ujít, zvlášť když jsem konzole pořizoval bez originálů. Cenově mě jedno vyšlo na 400 korun, což je za nepoužitou součástku skvělá cena. I takové poklady můžete najít u nás ve skupině, takže se rozhodně přidejte.

Jak & Daxter The Trilogy

V poslední době se roztrhl pytel s prodejem Playstationů 3, a to i s hrami. Občas člověk narazí na dobrý titul za pár korun, což se stalo právě mně. Jednalo se o titul Jak & Daxter The Trilogy. Jedná se o původní 3 díly her v HD kvalitě, které původně vyšly na Playstation 2. Hru jsem zahlédl na marketplacu v mé blízkosti a pořizovací cena byla 100 korun.