Gameboy DMG Retro Pixel

27. 2. 2022

Po minulém článku s upgradem Gameboye Color tu dnes mám další IPS upgrade, tentokrát však budu předělávat původní Gameboy DMG. I v tomto případě půjde o Retro Pixel displej, který nabízí několik úrovní jasu a podbarvení.

Co budu potřebovat

Potřebné součástky vždy nakupuji na oficiálních stránkách funnyplaying.com. Objednávky nad 30 dolarů jsou s free shippingem, který je do 10 dnů. Nejedná se zde o reklamní spolupráci, vše je pouze můj osobní názor a zkušenost. Celková objednávka vyjde kolem 63 dolarů, tedy podobná částka jako IPS upgrade u Gameboye Color.

Rozebrání konzole

Vyjmu zadní dvířka od baterií, které vyjmu. Následně pomocí triwing šroubováku uvolním 6 šroubků na zadní straně – dva z nich se ukrývají v prostoru pro baterie. Zadní strana by pak měla jít lehce odklopit. Pro úplné oddělení zadní strany je potřeba odpojit kabel propojující základní desku s displejem. Ten odpojím tak, že ho opatrně vytáhnu směrem dolů. Poté si položím přední část s diplejem stranou a vyměním šroubovák za křížový. Tím následně uvolním 4 šroubky, které drží základní desku a také desku od jacku na sluchátka. Po uvolnění šroubků jdou desky vyndat z krytu, zároveň by se měl uvolnit i switch od zapínání.

Očištění základní desky

Když mám základní desku vyjmutou, namokřím si kartáček čističem kontaktů, kterým následně vydrhnu slot na cartridge, switch spínač, jack na sluchátka a konektor.

Výměna repráčku

Jelikož budu používat původní repráček, je potřeba si ho nejdřív z původní desky odpájet. Ta je k přední části krytu přidělaná 8 křížovými šroubky.

Instalace displeje

Více již brzy…

Preparing website...