Bleší trhy #1

20. 5. 2021

Rozvolňování začalo a s tím se otevírají i každovíkendové bleší trhy. Pokud o žádných nevíte, není nic jednoduššího, než si je ve vašem okolí vyhledat na internetu. Konají se většinou v sobotu či neděli a rozhodně na nich můžete narazit na zajímavé věci. Pro ty nejzajímavější je však potřeba si přivstat, což rozhodně není pro lidi, kteří si o víkendu rádi přispí. Ideální čas je kolem 6:30 – 7:00 kdy je již většina prodejců na místě a mají vyskládané zboží.

Jelikož se bleší trhy otevřely po delší době, očekával jsem aspoň nějaký ten úlovek. Proto jsem si přivstal a dorazil na trh již v 6:30. Po krátkém procházení jsem narazil na 3 sloupce her, které byly na různé konzole (PS2, PSP, Wii). Pán mi rovnou řekl, že už tam byl nějaký fanda a že mu je rozdělil podle ceny. Pro mě to byl jasný signál, že už to někdo probíral, nicméně i tak jsem se nakoukl mezi tituly. Na první pohled mi padla do oka hra Caslevania na PSP. Pán za ní chtěl 150kč, nicméně když jsem krabičku otevřel, zjistil jsem že plast na UMD disku se již rozpadá. Tento problém je při častém používání těchto UMD disků velmi běžný, proto mám doma náhradní krabičky na UMD disky, které lze koupit na internetu. Prodejci jsem rozpadající CD ukázal se slovy, že bych to takto nemohl do konzole vložit, že by se mi rozbila. Pán mi dal za pravdu, že je disk v tomto stavu nehratelný a tak mi hru nabídl za 100kč, což jsem samozřejmě přijal.

Pokračoval jsem tedy v procházení stánků a narazil jsem na zaprášený Playstation 1, se dvěma ovladači a německou verzí hry Lary Croft. Konzole byla se zadní krytkou parallelního portu, bez kabelů a podle zadní nálepky se jednalo o českou distribuci. Po menším zkoumání jsem otevřel víko od konzole, a zkontroloval laser, který se zdál v pořádku. Prodejce mi sdělil, že stav konzole je neznamý. Počítal jsem tedy s tím, že konzole je asi nefunkční a nabídl jsem malou částku, což se prodejci nelíbilo a nechtěl ani smlouvat, tak jsem se otočil a šel domů.

Druhý den jsem na bleší trh šel znova, protože „co kdyby náhodou tam bylo něco nového“. Bohužel nic nového tam nebylo, ale znovu jsme narazil na prodejce s Playstationem. Nechtěl jsem však, aby mě poznal z minulého dne, a tak jsem si sundal brýle a začal se o konzoli zajímat. Znovu jsem si ji zkontoloval, znovu jsem se zeptal na funkčnost ale tentokrát místo nabídky jsem se zeptal na cenu. Bylo mi řečeno 250kč, což nebyla tak špatná nabídka, nicméně konzoli nešel zavřít horní poklop na cd, a tak jsem to usmlouval na krásných 200kč.

V brzké době se tedy můžete těšit na článek o čištění konzole Playstation 1 a ovladačů.

Lovu zdar! 🙂